X

Vaikuta asumisen hiilijalanjälkeesi – säästät luontoa ja tunnet sen kukkarossasi

Harkittu pohjaratkaisu sekä kierrättämisen helppous ovat uuden kodin etuja. Kun olet vaihtamassa asuntoa, kannattaa ympäristöasiat huomioida huolellisesti – säästät luonnon lisäksi yleensä myös asumiskuluissa.

Pienennä asumisen hiilijalanjälkeäsi tapamuutoksilla

Asumisen hiilijalanjälki muodostuu lämmityksestä, vedestä, sähköstä sekä jätteistä, ja siihen voit vaikuttaa arkitottumuksiasi muuttamalla ja pienellä vaivannäöllä. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota lämpimän veden kulutukseen, sillä käyttöveden lämmittäminen vie paljon energiaa. Asunnossasi on myös huoneistokohtainen vesimittari, jolloin maksat vedestä vain käyttösi mukaan.

Omaan sähkösopimukseesi voit myös valita uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- tai vesivoimalla tuotettua sähköä. Kysy lisää omasta sähköyhtiöstäsi.

Tehokas lajittelu ja kierrättäminen

Haluamme Sinulle rakentamamme kodin olevan paitsi laadukas ja kotoisa myös sopivasti ekologinen. Jätteiden lajittelu Lujakodissasi on helppoa valmiiksi mietittyjen lajitteluratkaisujen avulla. Keittiösi jätevaunusta löydät neljä astiaa, joihin voit lajitella kätevästi seka- ja biojätteen sekä lasin ja metallin. Siivouskaapin alahyllylle on aseteltuna kolme PET-muovista tehtyä kestokassia, jonne saat kätevästi laitettua pullot ja tölkit, paperin ja pahvit.

Kierrättämällä lajittelemasi jätteet taloyhtiön jätepisteessä tai jossain muussa kierrätyspisteessä päätyvät Sinunkin jätteesi kiertoon ja uusiksi materiaaleiksi.