X

Haaveissa uusi koti?

Onko asunnon osto edessä? Lujatalon rakentamien myytävien asuntojen, Lujakotien, valikoimasta löytyy sinullekin sopiva uusi koti omalta alueeltasi. Tutustu suunnitteilla oleviin Lujakoti-asuntoihin ja jätä yhteystietosi VIP-asiakaslistallemme niin olet mukana kun ennakkomarkkinointi alkaa.

Valmiiseen uudisrakennukseen on helppo muuttaa ja asunnon ostaminen on turvallista. Pinnat ja kodin tekniikka ovat uutta, eikä murheita remontista ole näkyvissä lähitulevaisuudessa. Lujakodin nettisivuilta löydät myös muuttovalmiit uudet kodit, joihin pääset muuttamaan heti kaupanteon jälkeen.

Ihmisille tehtyjä koteja

Suunnittelemme koteja, joissa ihmiset haluavat asua. Otimme ensimmäisenä askeleen asukaskeskeisemmän rakentamisen suuntaan osallistamalla tavallisia ihmisiä asumisen suunnitteluun. Asukaskeskeisyys tuo uusia näkökulmia myös asuntomyyntiin, potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen ja sitouttamiseen nykyistä aikaisemmassa vaiheessa.

Lue lisää asunnon ostosta

Lujakoti - uusi koti aina hyvällä paikalla

Omankin asiakastutkimuksemme mukaan sijainti on yksi tärkeimpiä asunnon valintaperusteita. Monesti ajatellaan, että vanhemmat rakennukset olisivat sijainniltaan paremmilla paikoilla kuin uudisrakennukset. Hyvä sijainti kuitenkin vaihtelee tapauskohtaisesti. Joillekin hyvä sijainti merkitsee sitä että lähellä on koulut ja lastentarhat, toiselle hyvä sijainti vaatii kattavat kulkuyhteydet palveluineen.

Tutustu koteihin

Sopivasti eko Lujakoti

Asumisen hiilijalanjälki puolestaan koostuu lämmityksestä, vedestä, sähköstä ja jätteistä. Valitsemalla asunnoksesi uudiskodin voit vaikuttaa oman asumisen hiilijalanjälkesi suuruuteen, koska se on energiatehokas ja tiivis, pyrimme valitsemaan vähähiilisiä rakennusmateriaaleja ja rakennuksen käyttöikä on pitkä. Lujakoti-uudiskohteessa asuessasi sinun on helppo tehdä myös muita hiilijalanjälkeäsi pienentäviä ja ekologisuutta edistäviä valintoja.

Lue lisää tästä

Ennakoitavat asumiskustannukset

Uudiskohteessa asumiskustannuksesi ovat myös ennakoitavissa energiatehokkaiden ratkaisujen ansiosta. Asumisen ylläpitokustannukset pysyvät kohtuullisina, uusissa asunnoissa on huoneistokohtaiset lämpimän ja kylmän veden mittarit, tiiviit ikkunat, hyvä lämmöneristys ja energiatehokas ilmanvaihto.

Uusi asunto on laadukas

Hyvän sijainnin lisäksi asumisen laatua ovat turvallisuus ja terveellisyys. Nykyään rakentamisessa ei käytetä terveydelle vaarallisia materiaaleja. Myöskään remonttia ei tarvitse miettiä, sillä kaikki on uutta eikä pinnoissa ole käytön jälkiä. Kun uuden asunnon osto on mahdollista rakentamisen alkuvaiheessa, voit silloin vaikuttaa muutostöillä asuntoosi tuleviin materiaaleihin.

Lujatalo kantaa vastuuta toimintansa ympäristövaikutuksista: suojelemme ympäristöä, minimoimme toimintamme ympäristökuormituksen ja säästämme luonnonvaroja. Nämä ovat Lujatalon sertifioimassa ISO 14001 –ympäristöjärjestelmässä mainittuja ympäristöpäämääriämme.

Lue lisää vastuullisesta rakentamisesta

 

Asunnon osto edessä

tiedätkö mistä asuntokaupassa puhutaan?

Asuntokaupan sanastoa

RS-järjestelmä

RS lyhenne tulee sanoista ”rahalaitosten neuvottelukunnan suosittelema”. Uuden asunnon ostajien etuja asunnon rakennusvaiheessa suojaa RS-järjestelmä, jota säännellään asuntokauppalaissa. Rakennuttajan on asetettava yhtiön ja osakkeenomistajien hyväksi vakuudet. Niillä pyritään turvaamaan kohteen valmistuminen ja valmistumisen jälkeen ilmenneiden vikojen ja puutteiden korjaaminen. Vakuuksien lisäksi muita suojamääräyksiä ovat: rakentamisvaiheen kauppa on tehtävä kirjallisesti ja myyjän on jätettävä lain edellyttämät turva-asiakirjat säilytettäväksi pankkiin. Turva-asiakirjojen säilyttäjän tulee painattaa osakekirjat hyväksytyssä painolaitoksessa ja säilyttää ne. Ostajilla on oikeus valita edustajikseen rakennustyöntarkkailija ja tilintarkastaja

Varausmaksu

Varausmaksu maksetaan ennakkomarkkinoinnissa olevan huoneiston varaamisesta. Varausmaksu ei ole sitova, ja se palautetaan täysimääräisesti jos ostaja peruu varauksensa. Varausmaksu ei myöskään velvoita rakentajaa ennakkomarkkinointivaiheessa rakentamaan kohdetta. Kaupan toteutuessa varausmaksu lasketaan osaksi maksettua kauppahintaa.

Myyntihinta

Myyntihinta eli kauppahinta on summa, jonka ostaja maksaa myyjälle kaupan toteutuessa.

Velaton myyntihinta

Velaton myyntihinta  tarkoittaa maksettua myyntihintaa, johon lisätään myytävien osakkeiden yhtiölainan osuus.  Ostajalla on mahdollisuus valita, lyhentääkö hän yhtiölainaa kuukausittain pääomavastikkeena asunto- osakeyhtiölle vai maksaako oman osuutensa yhtiön lainasta kerralla pois taloyhtiön valmistuessa tai myöhemmin.

Varainsiirtovero

Asunto-osakkeen kaupan yhteydessä maksetaan varainsiirtoveroa 1,5 prosenttia asunnon velattomasta hinnasta. Vero maksetaan kahden kuukauden kuluessa taloyhtiön valmistumisesta ja omistusoikeuden siirtymisestä varainsiirtoveron tilisiirtolomakkeella verottajan tilille. Omistusoikeus siirtyy kun koko kauppahinta on maksettu. Jos asunnon kanssa samassa yhteydessä ostetaan autohalli- tai  muu autopaikkaosake, maksetaan siitäkin varainsiirtovero kahden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä.

 

Asunnon tarkastukset ja rakennusaikainen valvonta

Ennakkotarkastus

Ennen asuntokohteen valmistumista ostajalla on mahdollisuus tarkastaa valmistuva asunto ja kirjata ylös mahdolliset puutteet tai virheet. Pyrimme korjaamaan havaitut virheet ennen kohteen valmistumista ja asunnon luovutusta ostajalle.

Muuttotarkastus

Muuton yhteydessä ostaja tarkistaa uuden asunnon, ja kirjaa ylös huoneiston mahdolliset virheet ja puutteet. Urakoitsija korjaa kaikki asumista haittaavat virheet mahdollisimman pian. Asumista haittaamattomia virheitä voidaan siirtää vuosikorjausten yhteydessä korjattavaksi.

Hallinnonluovutuskokous

Uuden asunto-osakeyhtiön hallinnonluovutuskokous järjestään noin 3 – 6 kuukauden kuluttua yhtiön valmistumisesta. Kokouksessa yhtiön rakennusaikainen hallitus vaihdetaan osakkaista valittuun hallitukseen.

Vastikkeet

Hoitovastike

Hoitovastiketta maksetaan taloyhtiölle, ja se sisältää isännöitsijäyhtiön kulut ia kiinteistönhuollon ja ulkoalueiden hoidon, jätehuollon, yhteisten tilojen sähkölaskut, kiinteistöveron ja vakuutusmaksut.

Pääomavastike

Pääomavastikkeella maksetaan asuntokohtaista osuutta taloyhtiön yhtiölainasta. Ostaja voi maksaa oman osuutensa yhtiölainasta pois joko osittain tai yhdellä kertaa, miten on sovittu taloyhtiössä.

Yhtiövastike

Yhtiövastike sisältää hoito-, pääoma-, ja vuokravastikkeet. Yhtiövastikkeella tarkoitetaan vastiketta, jonka kautta maksetaan asuntokohtaista osuutta asunto-osakeyhtiön kaikista kuluista.

Tontinvuokravastike

Mikäli asunto-osakeyhtiön tontti on vuokratontti, maksetaan tontinvuokravastikkeella asuntokohtaista osuutta yhtiön vuokratontin kuluista.

Tontin omistusmuoto vaikuttaa asunnon hintaan

Uuden kodin ostajana sinun kannattaa selvittää, mikä on taloyhtiön tontin omistusmuoto, sillä se vaikuttaa asunnon hintaan ja asumiskustannuksiin. Taloyhtiö voi joko omistaa tontin tai vuokrata sen.

Lue lisää