X

Asunto Oy Turun Barker Ateljee

  • Raunistulantie 25, 20300 Turku
  • Suunnitteilla olevat kohteet

Luja-yhtiöt 70 vuotta

 

Asuminen Barkerissa on kuin uusi elämäntapa

Barkerin asuntojen suunnittelu on meneillään ja ennakkomarkkinointi alkaa suunnittelun edettyä. Liity VIP-listallemme, niin saat ensimmäisten joukossa lisätietoa Barkerin asunnoista. Olet myös lämpimästi tervetullut kertomaan meille minkälaisia toiveita Sinulla olisi kotiin Barkerissa.

Lujatalo Oy peruskorjaa täysin Turun Raunistulaan vuonna 1898–1899 rakennetun, Aurajoen varrella sijaitsevan historiallisen Barkerin kiinteistön ja rakentaa punatiiliseen konversiokohteeseen korkeatasoisia, yksilöllisiä loft-asuntoja.

Rakennuksen historiaa

Barkerin kiinteistön nimi juontaa juurensa englantilaissyntyisestä John Barkerista, joka perusti nimeään kantavan puuvillatehtaan alkujaan Turun Linnankadulle vuonna 1843. Tilat Linnankadulla tulivat kuitenkin ahtaaksi toiminnan laajentuessa suurtehtaaksi 1800-luvun lopulla. Tähän löytyi ratkaisu Turun Raunistulasta, kun silloinen Alfan-sokeritehdas lopetti toimintansa. Barkerin tehdas osti rakennuskokonaisuuden itselleen vuonna 1906 ja näin kutomo sai uudet tarvittavat tilat liiketoiminnan harjoittamiseen.

Barker Ateljee asunnot

Ainutlaatuinen kohde ja sijainti

Asuminen Barkerissa Raunistulan idyllin äärellä on kuin uusi elämäntapa sen asukkaille. Aurajokinäkymä kävelyreitteineen ja sijainti lähellä keskustaa, kuitenkin keskellä mitä kauneinta luontoa, tuo toivottua rauhaa elämiseen ja asumiseen. Ympäristö tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja turvallisen ympäristön lapsille.

Aurajoen ranta

Tunnelmallisia loft-koteja

Arvokkaaseen kutomorakennukseen tulevat kodit ovat persoonallisia, keskenään erilaisia ja eri kokoisia, mukana on myös suurempia noin 100 m2 huoneistoja. Lofthenkiset asunnot ovat korkeita ja ikkunat isoja, osa asunnoista rakennetaan kahteen kerrokseen. Muutamiin huoneistoihin tulee jopa ulkoa oma sisäänkäynti. Historiallista patinaa huokuvissa Lujakoti-asunnoissa tulee olemaan korkea varustelutaso, ekologinen maalämpö sekä viilennys. Asuntoja leimaa loft-tunnelma korkeine ikkunoineen ja avarine tiloineen, valoa tulvii sisään ja ympäristön näkymät avautuvat kauniisti. Yksilölliset kattoterassit sekä sisäpihalle avautuvat parvekkeet luovat ainutlaatuista viihtyisyyttä.

Asunnot Turku

– Barkerin kiinteistö on historiallisesti merkittävä kokonaisuus, joten paras tapa säilyttää ja kunnioittaa sitä, on luoda siihen tiloja, jotka ovat aktiivisesti käytössä. Tulemme korjaamaan rakennuksen sen historiaa arvostaen, mutta samalla luoden jotain aivan uudenlaisia elämyksiä laadukasta asumista arvostaville turkulaisille.

Barker ilmakuva 1000px

 

Sijainti

Kuvagalleria

Video