X

Asunto Oy Turun Barker Ateljee

  • Raunistulantie 25, 20300 Turku
  • Suunnitteilla olevat kohteet

Ennakkomarkkinointi alkaa syksyllä. Liity VIP-listallemme, niin saat kuulla ensimmäisten joukossa huoneistojakaumasta ja hinnastosta.


Lujatalo Oy peruskorjaa Turun Raunistulaan vuonna 1898–1899 rakennettuun Aurajoen varrella sijaitsevaan historiallisen Barkerin kiinteistöön korkeatasoisia yksilöllisiä ja uniikkeja omistusasuntoja. Peruskorjaus käynnistyy vuoden 2022 aikana ja uuden Barkerin on tarkoitus olla valmis 2025.

Rakennuksen historiaa

Barkerin kiinteistön nimi juontaa juurensa englantilaissyntyisestä John Barkerista, joka perusti nimeään kantavan puuvillatehtaan alkujaan Turun Linnankadulle vuonna 1843. Tilat Linnankadulla tulivat kuitenkin ahtaaksi toiminnan laajentuessa suurtehtaaksi 1800-luvun lopulla. Tähän löytyi ratkaisu Turun Raunistulasta, kun silloinen Alfan-sokeritehdas lopetti toimintansa. Barkerin tehdas osti rakennuskokonaisuuden itselleen vuonna 1906 ja näin kutomo sai uudet tarvittavat tilat liiketoiminnan harjoittamiseen.

Barker Ateljee asunnot

Ainutlaatuinen kohde ja sijainti

Barker sijaitsee Turun Raunistulan kaupunginosassa aivan Aurajoen tuntuman puistomaisemissa. Aluetta rajaavat pohjoisessa kulkeva Raunistulan puistotie sekä kaakkoisreunaa kiertää kevyenliikenteenväylä. Etäisyys Turun kauppatorille on noin 1,6 kilometriä ja alue sijoittuu hyvien kulkuyhteyksien ääreen.

Aurajoen ranta

Uniikkeja loft-koteja

Barkeriin saneerataan kaikkiaan noin 160 kpl erikokoista ja tyylikästä uniikkia asuntoa nykyaikaisella talotekniikalla. Suurin osa asunnoista on kaksioita ja kolmioita, kohteeseen suunnitellaan myös tilavia parvellisia asuntoja.

Kaikissa historiallista patinaa huokuvissa ja yksilöllisissä Lujakoti-asunnoissa tulee olemaan korkea varustelutaso, lattialämmitys sekä viilennys. Asuntoja leimaa loft-tunnelma tiiliseinineen, korkeine ikkunoineen ja avarine tiloineen. Yksilölliset kattoterassit sekä sisäpihalle avautuvat parvekkeet luovat ainutlaatuista viihtyisyyttä. Lujakodit tulevat ennakkomarkkinointiin syksyllä 2022.

Asunnot Turku

– Barkerin kiinteistö on historiallisesti merkittävä kokonaisuus, joten paras tapa säilyttää ja kunnioittaa sitä, on luoda siihen tiloja, jotka ovat aktiivisesti käytössä. Tulemme korjaamaan rakennuksen sen historiaa arvostaen, mutta samalla luoden jotain aivan uudenlaisia elämyksiä laadukasta asumista arvostaville turkulaisille.

 

Ota yhteyttä myyntiin:

📞 Merja Österman, puhelin 044 585 2418
merja.osterman@luja.fi

Sijainti

Kuvagalleria

Video